Ιουλ
29

To Πράσινο Ταμείο στηρίζει το έργο μας!

To έργο μας, αποτελεί πλέον μέρος των εγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων LIFE, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. βρίσκεται διαθέσιμη εδώ. Η ομάδα εργασίας του LIFE FOODPRINT θα ήθελε να ευχαριστήσει το Πράσινο Ταμείο για αυτή του την υποστήριξη στις δράσεις μας.

Ιουλ
26

Το έργο FOODPRINT στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA

Ο διαγωνισμός οικο-καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA” διοργανώνεται από τον ΣΕΒΤ από το 2011. Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει τους φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Οι φοιτητές, καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής, που παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας ενώ μέσα από το διαγωνισμό έρχονται σε επαφή με τη Βιομηχανία Τροφίμων για την προώθηση των ιδεών τους.

Περισσότερα...

Μαρ
27

Το έργο FOODPRINT στην 3η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2016, η 3η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Πλήρως αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς η 3η FOOD EXPO 2016, συγκέντρωσε περισσότερους από 970 Έλληνες και ξένους εκθέτες και 55000 επισκέπτες ενώ αποτέλεσε ένα ανεπανάληπτο εμπορικό γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περισσότερα...

Φεβ
12

Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων

Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιείται ένα πιλοτικό πρόγραμμα  ενεργειακών επιθεωρήσεων σε 6 επιχειρήσεις τροφίμων, εκ των οποίων 4 είναι από την Ελλάδα και 2 από την Ιταλία, για να μπορέσει να γίνει δυνατή η επίδειξη του καινοτόμου λογισμικού εργαλείου, που θα αναπτυχθεί.

Περισσότερα...

Δεκ
20

Το FOODPRINT στο 29ο Συνέδριο του EFFoST

“Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society”

Ο ΣΕΒΤ στα πλαίσια του 29th EFFoST Conference “Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society” πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις με στόχο την προώθηση και διάχυση του έργου LIFE+ FoodPrint. Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EFFoST (European Federation of Food Science & Technology) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα στις 10-12 Νοεμβρίου 2015 και είχε ως στόχο να αποτελέσει ένα forum για τους ερευνητές, τα μέλη του επιστημονικού και ακαδημαϊκού χώρου, τους επιστήμονες του χώρου τροφίμων και τους εκπροσώπους της Βιομηχανίας Τροφίμων σε αντικείμενα σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία στην επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων.

Περισσότερα...

Μαρ
19

Έκθεση DETROP 2015

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΩΝ συμμετείχε στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ 2015 κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσης διάχυσης του έργου FOODPRINT. Πιο συγκεκριμένα, στο περίπτερο της εταιρίας αναρτήθηκε το noticeboard του έργου, ενώ παράλληλα εκτυπώθηκαν και μοιράσθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το σκοπό και τους στόχους του έργου σε εκθέτες και επισκέπτες.

Περισσότερα...

Φεβ
09

Ενεργειακές επιθεωρήσεις των γραμμών πραγωγής του εργοστασίου

Στα πλαίσια των δράσεων της εισαγωγικής φάσης του FoodPrint, μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ μαζί με τεχνολόγους του προσωπικού του εργοστασίου ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις των γραμμών πραγωγής του εργοστασίου. Πρωτεύων στόχος των επιθεωρήσεων αυτών τέθηκε ο εντοπισμός των υψηλού ενδιαφέροντος σημείων που ευθύνονται αμέσως ή ισοδύναμα για τις εκπομπές CO2, ενώ παράλληλος στόχος παραμένει η καταγραφή τεχνικών πληροφοριών που θα αποδειχθούν χρήσιμες για την κατάστρωση κατάλληλων ερωτηματολογίων, που θα βοηθήσουν στην συγκομιδή ενεργειακών δεδομένων των εγκαταστάσεων και της παραγωγής, προς περαιτέρω ανάλυση.

 

Νοε
29

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ LIFE+ FOODPRINT: Μια πρωτοβουλία του Κλάδου των Τροφίμων για την προστασία του περιβάλλοντος

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου LIFE+ FOODPRINT με τίτλο «Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη Βιομηχανία Τροφίμων» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒΤ.

Το έργο λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αλεύρων, από την παραγωγή των πρώτων υλών μέχρι τον καταναλωτή, θα αναπτύξει στρατηγικές και εργαλεία για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, συμβάλλοντας αφενός στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στην αύξηση της βιωσιμότητας του κλάδου μέσω της εξοικονόμηση ενέργειας και  φυσικών πόρων.

Περισσότερα...

Το έργο υλοποιείται σε Ελλάδα & Ιταλία.

Στόχος

Κύριος στόχος του έργου FOODPRINT LIFE, είναι ο προσδιορισμός, η ποσοτικοποίηση και εφαρμογή μέτρων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού, στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και των αλεύρων παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού εργαλείου. 

LIFE13 ENV/GR/000958

Εγγραφή στο Newsletter

Τελευταία τροποποίηση

  • Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 16:20:51.