ΕΜΠ

Η ομάδα εργασίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελείται από ερευνητές δραστηριοποιούνται ερευνητικά στη Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών. Οι κύριες δραστηριότητες της Μονάδας αφορούν σε θέματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, εκπαίδευσης και διδασκαλίας, διεκπεραίωσης ερευνητικών προγραμμάτων (Εθνικών και Διεθνών), παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετοχής σε επιστημονικές επιτροπές και σε ομάδες εργασίας στο εξωτερικό και διοργάνωση Συνεδρίων και Σεμιναρίων.

Ειδικότερα, οι ερευνητικές δραστηριότητες της Μονάδας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη έρευνας για:

  • την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων και των υγρών αποβλήτων (αστικών και βιομηχανικών),
  • τη διαχείριση στερεών αποβλήτων (επικινδύνων και μη),
  • την ανάπτυξη διεργασιών και συστημάτων για την πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης,
  • την ανάπτυξη προγραμμάτων και σχεδίων για την ολοκληρωμένη διαχείριση δημοτικών στερεών αποβλήτων και ειδικών ρευμάτων αποβλήτων (υλικά συσκευασίας. μπαταρίες, οχήματα στο τέλος της ζωής τους, χρησιμοποιημένα ελαστικά, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια) σε τοπικό και εθνικό επίπεδο,
  • την προστασία και την παρακολούθηση της ποιότητας του περιβάλλοντος (έδαφος, ύδατα, ατμόσφαιρα),
  • τη μελέτη και ανάλυση διεργασιών χημικής μηχανικής, την ενεργειακή ανάλυση βιομηχανικών συστημάτων,
  • την ανάπτυξη υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διεργασιών, τη βελτιστοποίηση διεργασιών και συστημάτων κ.α.

Επίσης, έχει αναπτύξει σημαντική έρευνα σχετικά με την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγή απορριμμάτων, την ολοκληρωμένη πολιτική προϊόντων, την εφαρμογή κατάλληλων εργαλείων λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανάπτυξη προδιαγραφών για ʽκαθαρέςʼ τεχνολογίες βάσει των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών (ΒΔΤ), την Ανάλυση Κύκλου Ζωής και την Ανάλυση Κόστους Κύκλου Ζωής.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Τηλ.: 210 7722334

Fax: 210 7723285

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

URL: http://www.uest.gr

Το έργο υλοποιείται σε Ελλάδα & Ιταλία.

Στόχος

Κύριος στόχος του έργου FOODPRINT LIFE, είναι ο προσδιορισμός, η ποσοτικοποίηση και εφαρμογή μέτρων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού, στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και των αλεύρων παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού εργαλείου. 

LIFE13 ENV/GR/000958

Εγγραφή στο Newsletter

Τελευταία τροποποίηση

  • Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 16:20:51.