ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Τα προϊόντα της Γιώτης Α.Ε., παρασκευάζονται σε εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Αθήνα καιπεριλαμβάνουν βρεφικές τροφές, μείγματα σε σκόνη για ζαχαροπλαστική και μαγειρική, σοκολάτες, σιρόπια και κρύα επιδόρπια. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1930 και σήμερα απασχολεί 315 εργαζόμενους, εξάγει και στις 5 ηπείρους ενώ ο ετήσιος τζίρος της είναι περίπου 71 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, βάση της ισχύουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εντάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων. Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας αντανακλούν μια ελληνική βιομηχανία τροφίμων που χαίρει σεβασμού, καθώς ο ετήσιος τζίρος της αυξάνεται συνεχώς, με τα καθαρά κέρδη να αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% του, και τις εξαγωγές να ισοδυναμούν με περίπου 3,5% του συνολικού ετήσιου τζίρου. Αποτελείται μεταξύ άλλων από Χημικούς, Γεωπόνους, Τεχνολόγους Τροφίμων και Χημικούς Μηχανικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που διοχετεύεται ετησίως στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης είναι ίσο με το 3% του ετήσιου τζίρου, γεγονός που φανερώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρίας για την έρευνα. Στη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα κυρίως από τη θέση του συντονιστή. Μέσα στα τελευταία 15 χρόνια έχει επενδύσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για επέκταση κτιρίων, νέο εξοπλισμό και νέες γραμμές παραγωγής. Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στα εργαστήρια της ενώ η Ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρίας μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από 20 πατενταρισμένα προϊόντα τα τελευταία 15 έτη! Η επιτυχία της αυτή οφείλεται στη διαρκή έρευνα πάνω στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Το πρώτο προϊόν της ΓΙΩΤΗΣ, το 1930, ήταν μια Κρέμα Ρυζιού κατάλληλη για βρέφη με δυσανεξία στη γλουτένη, γεγονός που καθιέρωσε τη ΓΙΩΤΗΣ ως πρωτοπόρα εταιρία τροφίμων στην ελληνική αγορά. Σήμερα 80 χρόνια αργότερα συνδυάζοντας την εμπειρία με την υψηλή τεχνολογία, η ΓΙΩΤΗΣ λανσάρει την πρωτοποριακή σειρά προϊόντων "SweetandBalance", που προσέφερε ανεκτίμητη εμπειρία στο προσωπικό των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και ελέγχου ποιότητας (QC).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΓΙΩΤΗΣ Α.E

Διεύθυνση: Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 130

Τ.Κ. 121 31 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ : 210 57 04 400

FAX : 210 57 69 101

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.jotis.gr

Το έργο υλοποιείται σε Ελλάδα & Ιταλία.

Στόχος

Κύριος στόχος του έργου FOODPRINT LIFE, είναι ο προσδιορισμός, η ποσοτικοποίηση και εφαρμογή μέτρων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού, στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και των αλεύρων παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού εργαλείου. 

LIFE13 ENV/GR/000958

Εγγραφή στο Newsletter

Τελευταία τροποποίηση

  • Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 16:20:51.